1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Plastik poşet kullanımı yarı yarıya azalacak

Plastik poşet kullanımı yarı yarıya azalacak

Enerji Günlüğü - Türkiye’de yeni yıl itibariyle yürürlüğe giren paralı poşet uygulamasının ilk yılında poşet tüketiminin yüzde 50 düşeceği...

Plastik poşet kullanımı yarı yarıya azalacak

Enerji Günlüğü - Türkiye’de yeni yıl itibariyle yürürlüğe giren paralı poşet uygulamasının ilk yılında poşet tüketiminin yüzde 50 düşeceği tahmin ediliyor.

TOBB Plastik, Kauçuk ve Kompozit Sanayi Meclisi ve Türk Plastik Sanayicileri Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) Başkanı Yavuz Eroğlu, yeni Çevre Kanunu ve 01 Ocak 2019 tarihinden itibaren plastik poşetlerin 25 kuruşa verilmesi konusunda yaptığı değerlendirmede, araştırmaların poşetlerin paralı olmasının tüketimi azalttığını gösterdiğini belirterek, Türkiye’de de uygulamanın ilk yılında poşet tüketiminin yüzde 50 düşeceğini tahmin ettiklerini söyledi. 

Eroğlu değerlendirmesinde, plastik poşet tüketiminin azaltılması hedefinin karşısında olmadıklarını, aksine bilinçli tüketimi ve geri dönüşümü desteklediklerini kaydederek, “Çevreyi korumak istiyorsak sadece plastikler değil kağıt, cam, her türlü malzemeyi bilinçli tüketmek zorundayız. Tüm alanlarda gereksiz tüketim sonlandırılmalı. Plastik yasak ama istediğiniz kadar kağıt poşet kullanabilirsiniz demek de tutarsızlıktır” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler