1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Rusya ve Afrika barışçıl nükleer enerjide işbirliği yapacak

Rusya ve Afrika barışçıl nükleer enerjide işbirliği yapacak

Afrika Nükleer Enerji Komisyonu (AFCONE) ve Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu ROSATOM nükleer enerjinin barışçıl amaçlarla kullanımı için işbirliği yapacak. 

Rusya ve Afrika barışçıl nükleer enerjide işbirliği yapacak

Enerji Günlüğü - Afrika Nükleer Enerji Komisyonu (AFCONE) ve Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu ROSATOM nükleer enerjinin barışçıl amaçlarla kullanımı için işbirliği yapacak. 

Afrika Nükleer Enerji Komisyonu (AFCONE) ve Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu ROSATOM arasında, nükleer enerjinin barışçıl amaçlarla kullanımı için işbirliği anlaşması imzalandı. 

Güney Afrika’nın Pretoria ve Rusya’nın Moskova şehirlerinde 22 Eyül 2020 tarihinde AFCONE Yönetici Sekreteri Messaoud Baaliouamer ve ROSATOM Genel Müdür Yardımcısı Nikolay Spasskiy tarafından i imzalanan Protokol ile 23-24 Ekim 2019 tarihlerindeki Rusya-Afrika Zirvesi'nde varılan anlaşmaların uygulamaya koyulabilmesi için de önemli bir adım atılmış oldu. İmzalanan bu protokol ayrıca, enerji kaynaklarının çeşitlendirilmesi, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılması ve nükleer enerji endüstrisindeki projelerin uygulanması da dahil olmak üzere, Afrika ülkelerine enerji güvenliği alanında yardımcı olunması konusunda bir temel de oluşturuyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler