1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Statoil, iki büyük offshore projesini erteledi

Statoil, iki büyük offshore projesini erteledi

Enerji Günlüğü - Norveçli petrol ve gaz şirketi Statoil, maliyetleri düşürmek için Kuzey Denizi'nde bulunun iki büyük offshore petrol projesini erteledi.Statoil...

Statoil, iki büyük offshore projesini erteledi

Enerji Günlüğü - Norveçli petrol ve gaz şirketi Statoil, maliyetleri düşürmek için Kuzey Denizi'nde bulunun iki büyük offshore petrol projesini erteledi.

Statoil Kuzey Denizi Sahası Geliştirme Başkan Yardımcısı Ivar Aasheim, Johan Castberg ve Snorre 2040 açık deniz sahalarının kendileri için çok önemli olduğunu ifade ederek, sahalardaki çalışmaların geliştirilmesi için çözüm bulduklarını ve bu çerçevede ortaklarıyla birlikte Castbserg projesini 2016 yılının ikinci yarısına erteleme, Snorre sahasındaki yeni platform inşasını ise bir yıl erteleme kararı verdiklerini söyledi.

Son yıllarda maliyetleri oldukça düşürülen Johan Castberg sahasında daha fazla maliyet düşürmeyi hedefleyen Statoil, düşen petrol fiyatları nedeniyle bunun için daha fazla zaman harcaması gerektiğini ve bu nedenle bazı ertelemeler yaptığını ifade ediyor.

Snorre 2040 ortaklığının aldığı ilerleme planını uzatma kararı ile Norveç kıta sahanlığındaki en büyük rezervinde yapılacak olan yeni platform Snorre C'nin yapımı 2016 yılının son çeyreğinden 2017 yılının son çeyreğine ertelendi. Platformun 2022 yılının son çeyreğinde üretime geçmesi bekleniyor.

Castberg sahasının geliştirilmesi projesinin maliyetinin 15 milyar dolar, Snorre'ye yeni bir platform inşaa edilmesinin maliyetinin ise 4 milyar dolar civarında olması bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler