1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Statoil Kuzey Denizi’nde petrol ve doğal gaz keşfetti

Statoil Kuzey Denizi’nde petrol ve doğal gaz keşfetti

Enerji Günlüğü - Norveç devlet petrol şirketi Statoil Kuzey Denizi’nde bulunan Askja Batı arama sahasında doğalgaz keşfetti.Norveç devlet petrol...

Statoil Kuzey Denizi’nde petrol ve doğal gaz keşfetti

Enerji Günlüğü - Norveç devlet petrol şirketi Statoil Kuzey Denizi’nde bulunan Askja Batı arama sahasında doğalgaz keşfetti.

Norveç devlet petrol şirketi Statoil Kuzey Denizi’nde bulunan Askja Batı arama sahasında doğalgaz keşfetti. Şirket aynı zamanda ortakları olan Svenska Petroleum Exploration (%25) ve Det Norske Oljeselskap (%25) ile bölgede petrol keşfi yaptı.

Statoil’den yapılan basın açıklamasında Askja’nın doğu ve batısındaki toplam çıkarılabilir petrol miktarının 19-44 milyon varil aralığında olduğunun tahmin edildiğini açıkladı.

Perşembe günü yayınlanan bir açıklamada Statoil Başkan yardımcısı May-Liss Hauknes, “ 2014 yılına Kuzey Denizi’nin kalbi olan Askja’nın Kuzeyinde ve güneyindeki arama sahalarında petrol ve gaz keşfiyle başlamaktan dolayı mutluyuz.Bu bir kez daha gösteriyor ki bölge heyecan verici bir değer yaratma potansiyeline sahip” dedi.

Statoil saha geliştirme başkan yardımcısı Knut Skjoldli yaptığı açıklamada, “ Askja 2011 yılında Statoil tarafından gerçekleştirilen Krafla ve Krafla Batı keşifleriyle birlikte değerlendirilecek” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler