1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. TANAP'la gelen Azeri gazı TAP hattına basıldı

TANAP'la gelen Azeri gazı TAP hattına basıldı

Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı’nın (TANAP) Avrupa bağlantısı gerçekleştirildi. TANAP’ın bağlandığı TAP’a ilk test gazı basıldı.

TANAP'la gelen Azeri gazı TAP hattına basıldı

Enerji Günlüğü - Trans Anadolu Doğalgaz  Boru Hattı’nın (TANAP) Avrupa bağlantısı gerçekleştirildi. TANAP’ın bağlandığı TAP’a ilk test gazı basıldı. 

Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı’nın (TANAP) Avrupa bağlantısı Edirne’de düzenlenen törenle gerçekleştirildi. İpsala ilçesi Sarıcaali Köyü’nde bulunan TANAP MS4 Ölçüm İstasyonu’ndaki törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev katıdı. Törende Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile ilgili ülkelerin enerji bakanları da yer aldı. 

Törenin açılış konuşmasını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “TANAP'ın 1850 kilometrelik Anadolu yolculuğu bugün sona eriyor ve Avrupa yolculuğu başlıyor” ifadelerini kullandı. Bakan Dönmez, "Avrupa'ya gaz akışı için biz hazırız. Bundan sonraki süreci Avrupalı dostlarımıza emanet ediyoruz” dedi. 

TANAP Genel Müdürü Saltuk Düzyol, İpsala’daki test istasyonu ile Yunanistan sınırı arasındaki 5 kilometre ile Yunanistan tarafındaki 2 kilometrelik kısma test amaçlı doğalgaz basıldığını söyledi. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler