1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Transmark, Çanakkale’de jeotermal kaynak arayacak

Transmark, Çanakkale’de jeotermal kaynak arayacak

Transmark Turkey, Çanakkale’de mevcut jeotermal üretim kuyusuna ilave olarak 3 adet reenjeksiyon kuyusu, 5 adet üretim kuyusu olmak üzere toplam 8 adet sondaj kuyusu açacak.

Transmark, Çanakkale’de jeotermal kaynak arayacak

Enerji Günlüğü - Transmark Jeotermal Enerji Santrali içerisinde planlanan ünite-2 aşamasında kullanılacak jeotermal kaynak için 8 adet sondaj kuyusu açılacak. 

Amsterdam merkezli jeotermal enerji şirketi Transmark Renewables’ın Türkiye kolu olan Transmark Turkey Gülpınar Yenilenebilir Enerji Üretim San. ve Tic. A.Ş. tarafından Çanakkale ili, Ayvacık ilçesi, Yukarıköy Mahallesinde İR -17/44 Ruhsat nolu sahada sondaj ile jeotermal kaynak arama faaliyeti planlanıyor. Projenin değeri 1,4 milyon lira olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında yaklaşık 97 metrekarelik alanda enjeksiyon ve reenjeksiyon olarak kullanılmak üzere toplam 3 adet reenjeksiyon kuyusu, 5 adet üretim kuyusu olmak üzere toplam 8 adet sondaj kuyusu açılacak. Açılacak olan kuyularda 2500 metre derinliğe kadar inilecek. 

Sondaj çalışmaları sonucunda ulaşılan jeotermal akışkanın uygun sıcaklık ve debide olması halinde üretim kuyusu olarak kullanılacak. Uygun debi ve sıcaklıkta jeotermal sıvı varlığının tespit edilmesi halinde, çıkarılan jeotermal sıvı, kısmen işletmede olan 19 MW kurulu gücündeki Transmark Jeotermal Enerji Santrali’nin (JES) ikinci ünitesinde kullanılacak.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler