1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Ukrayna doğalgaz kaynaklarını çeşitlendiriyor

Ukrayna doğalgaz kaynaklarını çeşitlendiriyor

Enerji Günlüğü – Ukrayna enerji şirketi Naftogaz Slovakya’ya doğalgaz sağlamak üzere Norveç enerji şirketi Statoil ile bir anlaşma imzaladı.Rusya...

Ukrayna doğalgaz kaynaklarını çeşitlendiriyor

Enerji Günlüğü – Ukrayna enerji şirketi Naftogaz Slovakya’ya doğalgaz sağlamak üzere Norveç enerji şirketi Statoil ile bir anlaşma imzaladı.

Rusya dışında doğalgaz kaynaklarını geliştirmek isteyen Ukrayna Norveç ile doğalgaz tedarik anlaşması imzaladı. Naftogaz ve Statoil ilk resmi anlaşmalarını Slovakya’ya doğalgaz sağlama konusunda imzaladılar.

Anlaşma ile Ukrayna’ya doğalgaz tedarik havuzu genişlerken, 1 Ekim’den itibaren Naftogaz’a doğalgaz tedariğine başlayan Statoil için de yeni bir Pazar açılacak.

Naftogaz Başkanı Andriy Kobolyev anlaşmayı değerlendirerek, anlaşmanın son birkaç yıldır Avrupa’da inşa edilen ek enterkonnekte hatların hem AB hem de Ukrayna’nın enerji güvenliğine katkı sağladığını belirtti.

Birlikte işbirliği içinde çalışarak iki yöne de doğalgaz akışını sağlamalarının AB pazarında istikrar ve akımı geliştireceğine dikkat çeken Kobolyev, Ukrayna’nın AB enerji piyasalarına tam uyumunu sağlamaya kararlı olduklarını vurguladı.

Önceki ve Sonraki Haberler