1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Ukrayna’da nükleer santral paniği!

Ukrayna’da nükleer santral paniği!

Ukrayna’da Rusya’nın kontrolündeki Zaporijya Nükleer Santrali’nin çevresinde yaşayan halk, Ukrayna’nın karşı saldırı yapma riski nedeniyle bölgeyi terk etmeye başladı.

Ukrayna’da nükleer santral paniği!

Enerji Günlüğü - Rusya’nın Ukrayna ordusunun karşı saldırı yapacağı beklentisi ile tahliye çağrısı yapması ardından Zaporijya Nükleer Santrali çevresinde yaşayan binlerce sivil bölgeyi terkediyor.

Avrupa'nın en büyük nükleer enerji tesisi olan ve Ukrayna’nın Enerhodar şehrinde yer alan Zaporijya Nükleer Santrali sürmekte olan savaş nedeniyle tehlike barındırmaya devam ediyor. Rusya’nın işgalinden önce Ukrayna’nın ulusal elektrik üretiminin yaklaşık yüzde 20'sini gerçekleştirmekte olan Zaporijya Nükleer Santrali çevresinde yaşayan binlerce sivil, Rusya'nın bölgedeki halka Ukrayna ordusunun karşı saldırı yapacağı beklentisi ile tahliye çağrısı yapması ardından, bölgeyi terk etmeye başladı. 

Birleşmiş Milletler Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (IAEA), Mart 2022'den bu yana Rus askeri kontrolü altında olan altı üniteli Zaporijya’daki duruma ilişkin defalarca uyarı yapmış, bu bölgede bir "nükleer kaza" yaşanabileceği hakkında açıklamalar yapmıştı.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler