1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Çan 2 Termik’in yürütmeyi durdurma talebi reddedildi

Çan 2 Termik’in yürütmeyi durdurma talebi reddedildi

Çan 2 Termik’in AUF hakkındaki son düzenlemenin geçmişe dönük uygulanmasıyla ilgili yürütmeyi durdurma istemi, mahkeme tarafından reddedildi.

Çan 2 Termik’in yürütmeyi durdurma talebi reddedildi

Enerji Günlüğü - Çan 2 Termik’in AUF hakkındaki son düzenlemenin geçmişe dönük uygulanmasıyla ilgili yürütmeyi durdurma istemi, mahkeme tarafından reddedildi.

Çan 2 Termik AŞ’nin [CANTE], azami uzlaştırma fiyatı (AUF) uygulamasının geriye dönük işletilmesiyle ilgili, Ankara 8’inci İdare Mahkemesinde görülen yürütmenin durdurulması talebi, reddedildi. 

Şirketin Ankara 10’uncu İdare Mahkemesinde açtığı idari işlemin iptali istemli dava ise esastan görüşülmeye devam ediyor. 

Çan 2 Termik AŞ’den yapılan açıklamada, Kaynak Bazında Destekleme Bedelinin Belirlenmesine ve Uygulanmasına İlişkin Usul ve Esaslar'da 30 Eylül 2022’de yapılan değişikliğe uygun şekilde davrandıklarını ancak değişikliğin, temel hukuk kurallarına aykırı biçimde geçmişe dönük olarak da uygulanmasının kabul edilemez olduğu bildirildi. 

Açıklamada mahkeme sürecinin devam ettiği ve Çan 2 Termik AŞ olarak hukuk düzleminde hak arayışına devam edecekleri kaydedildi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler