1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. IAEA heyeti Zaporijya NGS’yi denetleyecek

IAEA heyeti Zaporijya NGS’yi denetleyecek

Ukrayna’da bulunan ve Rusya’nın kontrolü altındaki Zaporijya Nükleer Santrali'nde incelemelerde bulunmak üzere oluşturulan UAEK heyeti santralin bulunduğu kente ulaştı.

IAEA heyeti Zaporijya NGS’yi denetleyecek

Enerji Günlüğü - Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (IAEA), Rus güçlerinin kontrolündeki Zaporijya Nükleer Santrali'nde incelemelerde bulunmak üzere bir heyet gönderdi.

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (IAEA) Başkanı Rafael Mariano Grossi öncülüğündeki heyet, Ukrayna'nın güneydoğusundaki Zaporijya Nükleer Santrali'nde incelemelerde bulunacak. IAEA, heyetin Zaporijya kentine ulaştığını duyurdu.

IAEK Başkanı Rafael Grossi'nin başkanlık edeceği heyette çoğunlukla tarafsız ülkelerden 13 uzmanın bulunuyor. Heyette, ABD ve İngiltere'den temsilci bulunmuyor. 

RUSYA HEYETİN KALICI OLMASINA AÇIK

Öte yandan Rusya Dışişleri Bakan yardımcısı Sergey Ryabkov, IAEA uzmanlarının sürekli olarak Zaporijya Nükleer Santrali’nde kalmaları fikrini dışlamadıklarını açıkladı. 

Altı nükleer reaktör bulunan ve 5 bin 700 megavatsaat elektrik üretim kapasitesine sahip santral, 4 Mart'ta Ruslar tarafından ele geçirilmişti. Avrupa'nın en büyük nükleer santrali olan Zaporijya’nın çevresinde topçu saldırıları yaşanıyor. Ukrayna ve Rusya bu saldırılar konusunda birbirini suçluyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler