1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. IC İçtaş: Akkuyu kamuoyunu yanıltıyor, hukuki yollara başvurulacak

IC İçtaş: Akkuyu kamuoyunu yanıltıyor, hukuki yollara başvurulacak

Akkuyu NGS inşaatında ana yüklenici T2-IC’nin Türk ortağı IC İçtaş’ın sözleşmelerinin feshedilmesiyle ilgili tartışma sürüyor. 

IC İçtaş: Akkuyu kamuoyunu yanıltıyor, hukuki yollara başvurulacak

Enerji Günlüğü - IC İçtaş, Akkuyu Nükleer A.Ş. tarafından yapılan basın açıklamalarına, gerçeği yansıtmadığı gerekçesiyle itiraz etti. Akkuyu NGS inşaatında tek başına değil, Rus menşeili Titan-2 ortaklığı T2-IC isimli şirket vasıtasıyla faaliyet gösterdiğinin altını çizen IC İçtaş, fesih işleminin kanunlara aykırı ve geçersiz bir işlem olduğunu savundu. 

IC İçtaş’tan yapılan açıklamanın tam metnini görüntülemek için tıklayın!

Akkuyu NGS’den yapılan basın açıklamalarının kamuoyunu yanıltmaya yönelik olduğu, yeni sözleşmelerin imzalandığı TSM isimli şirketin bu büyüklükte bir iş için yeterli olmadığı kaydedilen açıklamada, bu yolla Türk şirketlerinin standart inşaat işleri yapan alt taşeron seviyesine indirgenmeye çalışıldığı ileri sürüldü. 

TSM’nin inşaat alanında kendisine ait olmayan ekipman ve malzemeyi kullanarak usulsüzlük yaptığı da belirtilen IC İçtaş açıklamasında hem çalışanların hakları hem de usulsüz kullanımlar için hukuki yollara başvurulacağı bildirildi. 

IC İçtaş’tan yapılan açıklamanın tam metnini görüntülemek için tıklayın!

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler