1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enerji sektöründen virüse karşı yardım seferberliği 

Enerji sektöründen virüse karşı yardım seferberliği 

Elektrik ve doğalgaz dağıtıcıları başta olmak üzere enerji sektöründeki STK’lar ile önde gelen şirketlerden Covid 19 salgınına karşı mücadele çalışmalarına ayni, nakti ve operasyonel destek yağıyor.

Enerji sektöründen virüse karşı yardım seferberliği 

Enerji Günlüğü - Elektrik ve doğalgaz dağıtıcıları başta olmak üzere enerji sektöründeki STK’lar ile önde gelen şirketlerden Covid 19 salgınına karşı mücadele çalışmalarına ayni, nakti ve operasyonel destek yağıyor. 

Türkiye’de yeni tip korona virüsü olarak nitelendirilen Covid 19 virüs salgınına karşı mücadele hız kazandı. Önce İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere yurt çapında büyükşehir belediyeler yardım kampanyaları başlattı. 31 Mart 2020 itibariyle bu kapsamda açılan banka hesaplarına İçişleri Bakanlığı’nın bloke koydurduğu bu kampanyaların hedefi, ilgili şehirlerde virüs salgınının yol açtığı sıkıntıları aşamayan ya da aşmakta zorlanan kesimlerin ihtiyaçlarını karşılamaktı. 

BİZ BİZE YETERİZ TÜRKİYE KAMPANYASI

Bu arada 30 Mart 2020 tarihinde ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ‘Biz Bize Yeteriz Türkiyem’ sloganıyla büyük bir kampanya açıldı. Erdoğan’ın 7 maaşını bağışlayarak başlattığı kampanya, tüm kesimleri olduğu gibi enerji sektörünü de harekete geçirdi. İlk açıklama Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan (EPDK) geldi. EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, kendisinin 3 maaşını, Kurul üyelerinin 1’er maaşlarını bağışladıklarını duyurduğu açıklamada, enerji sektöründeki şirketlerin de kampanyaya katılmaları için sektörel STK’larla görüştüğü bilgisini de paylaştı. 

STK’LAR PEŞ PEŞE AÇIKLAMA YAPTI

Enerji alanında faaliyet gösteren sektörel kuruluşlar ile önde gelen şirketler, Covid 19 salgını ile mücadele kapsamında gerek Cumhurbaşkanlığı’nda açılan kampanyaya, gerekse bunun dışında ilgili kurumlarla vardıkları mutabakat kapsamında sağladıkları destek ve yardımları duyurmaya başladı. İşte bunlardan bir bölümü:  
 
Elektrik dağıtıcılarından 3 milyon lira: Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” sloganıyla 30 Mart’ta başlatılan Milli Dayanışma Kampanyası’na 3 milyon lira bağışladığını duyurdu. 
 
Doğalgaz dağıtıcılarından 1 milyon lira: Türkiye Doğalgaz Dağıtıcıları Birliği (GAZBİR), Başkanı Yaşar Arslan, korona virüsü salgınına karşı mücadele kapsamında açılan Milli Dayanışma Kampanyası’na 1 milyon TL bağışta bulunduklarını açıkladı. 
 
PETDER üyelerinden 1 milyon lira bağış: Akaryakıt dağıtım kuruluşlarını bünyesinde bulunduran Petrol Sanayi Derneği (PETDER) üyesi şirketler, Covid-19 virüsüyle mücadele kapsamında başlatılan kampanyaya 1 milyon lira bağış yaptı. 
 
PÜİS, üye aidatlarını kampanyaya yönlendirdi: Akaryakıt istasyonlarını bünyesinden barındıran Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası Başkanı İmran Okumuş, Biz Bize Yeteriz Türkiyem kampanyasını sonuna kadar desteklediklerini belirterek üyelerini 2020 üyelik aidatlarını ve bu yılki zekatlarını kampanyaya bağışlamaya çağırdı. 
 
Shell&Turcas’tan 5 milyon TL’lik destek: Shell & Turcas, Sağlık Bakanlığı bünyesindeki sağlık çalışanları, ambulanslar ve diğer araçların kullanımı için 5 milyon TL değerinde akaryakıt desteği sağlıyor. 
 
BP Türkiye’den ambulanslara ücretsiz yakıt desteği: Akaryakıt dağıtım şirketi BP Türkiye, Covid-19 ile mücadeleye destek amacıyla İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’ne ait ambulanslara 1 milyon lira değerinde akaryakıt bağışladı. 
 
Rüzgarcılardan 50 bin TL’lik yardım: Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği TÜREB, koronavirüs salgını sonrası Türk ekonomisini desteklemek amacıyla başlatılan kampanyaya 50.000 TL’lik destek vereceğini duyurdu. 
 
GÜNDER’den üyelerine yardım çağrısı: Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu Türkiye Bölümü GÜNDER, üyeleri ile sektör dostlarına koronavirüs salgınına karşı başlatılan kampanyaya katkılarını Biz Bize Yeteriz Türkiyem kampanyasındaki banka hesaplarına aktarmaya çağırdı. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler